Datorită unei strategii extinse de testare şi de depistare a contactelor persoanelor infectate, Coreea de Sud a reuşit până acum să ţină sub control epidemia cauzată de infamul coronavirus, potrivit agerpres.ro

Noi focare de infecţii

Totuși, recent au apărut însă noi focare de infecţii. Trebuie menționat că majoritatea au fost legate de comunităţi religioase.

Marţi au fost comunicate în această ţară 246 de noi cazuri de coronavirus, astfel că bilanţul de la începutul epidemiei în februarie a ajuns la 15.761 de persoane infectate cu coronavirus.

Este a cincea zi consecutivă în care numărul de contaminări a trecut de 100, după mai multe săptămâni în care cifrele au fluctuat între 30 şi 40.

Premierul Chung Sye-kyun a declarat că 12 categorii de firme considerate ca având un risc ridicat, în special cluburile de noapte, barurile cu karaoke şi restaurantele cu autoservire, vor trebui închise începând de miercuri al Seul, Incheon şi în provincia învecinată Gyeonggi.

Instituţiile publice, cum ar fi muzeele, din această zonă vastă care reprezintă jumătate din populaţia ţării vor trebui să se închidă. Adunările de peste 50 de persoane într-un spaţiu închis sunt interzise, la fel ca şi adunările cu peste 100 de persoane în exterior.

De asemenea, dacă aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ţine virusul sub control, vor exista „repercusiuni importante asupra economiei noastre şi asupra mijloacelor de subzistenţă ale oamenilor”, a atras atenţia Chung Sye-kyun.

Trebuie menționat că toate adunările religioase sunt interzise de sâmbătă la Seul şi în provincia din jurul capitalei, iar evenimentele sportive se vor desfăşura fără spectatori. Pentru a nu fi expuși pericolului de contaminare, locuitorii au fost rugaţi să evite orice deplasare care nu este esenţială.

În context, trebuie precizat că factorii de decizie din mai multe țări, de pe tot mapamondul, au făcut apeluri la prudență, arătând că pericolele pandemiei de coronavirus nu au trecut.