Conform Administrației Naționale de Meteorologie, până mâine la ora 6 în zonele din vest, centru și nord-vest, vor avea loc averse puternice, grindină și vijelii.

De asemenea, ANM a emis și un cod galben care intră în vigoare astăzi, de la ora 13, și este valabil în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

Ce transmit meteorologii

Cerul prezintă înnorări în vestul și nord-vestul ţării, unde izolat se semnalează averse, însoțite și de descărcări electrice.

În celelalte regiuni, cerul este variabil. Conform celor spuse de meteorologi, în Dobrogea și în jumătatea de est a Munteniei, pe arii restrânse este prezentă nebulozitatea stratiformă sau ceață. De asemenea, vântul suflă slab și moderat. Temperatura aerului la ora 09 era cuprinsă între 12 grade la Târgu Secuiesc și 23 de grade la Batoș.

Astăzi, vremea va fi caldă, dar în general instabilă, îndeosebi în vestul și nordul țării, precum și în zonele de munte, unde vor fi intervale cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, potrivit ANM.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade.