Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)  vine cu precizări de ultimă oră. Sursa citată anunță că a retras noi sortimente de pui de la vânzare, care ar fi infectate cu bacteria extrem de periculoasă Salmonella.

Mai exact, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANSVSA, un lanț de aprovizionare retrage de pe piață un sortiment de pulpe de pui, după ce s-a constatat că este infestat cu Salmonella.

Este vorba despre un sortiment de pui vândut în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL. Totodată, sursa citată cere scuze consumatorilor, recomandându-le acestora să returneze produsul în cazul în care l-au achizționat.

”În cazul în care ați cumpărat produsul menționat, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident. Pentru informații suplimentare, puteți contacta: 0374. 115.555”, se arată în comunicatul companiei postat de ANSVSA.

În ceea ce privește produsul vizat, potrivit informațiilor oferite de ANSVSA este vorba despre produsul care poartă denumirea de ”Pulpe pui superioare cu spate, cng.” Acestea sunt produse de SUPERDROB SA și au codul de bare: 5903368004770.

Produsele care trebuie returnate de urgență

Referitor la lotul vizat, este vorba despre Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022, iar motivul rechemării îl reprezintă prezența Salmonella enteritidis. ANSVSA menționează că pulpele de pui cu spate au fost retrase acum din toate cele 12 magazine Metro din ţară unde au fost distribuite.

De menționat este faptul că nu este prima oară când o astfel de situație este raportată într-un magazin important din România. La finele anului trecut, în luna decembrie, ANSVSA anunța o problemă similară la un alt lanț de magazine.

La acel moment era vorba despre lanțul de magazine Profi, unde a fost retras de la comercializare un lot de pipote de pui, după ce s-a constat că sunt contaminate cu Salmonella, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în cazul din 2021 era vorba despre un lot de pipote de pui Copanex Ograda, din Polonia, congelate, la 500g . Numărul lotului este 301021. O situație similară s-a produs tot în luna decembrie a anului trecut, în rețeaua de magazine Penny, care  a anunțat retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.