Alertă la Metro! Un produs periculos a fost retras de pe rafturi. A fost depistat cu Salmonella

Mai precis, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Metro retrage de pe piață pulpele de pui cu spate, produse de SUPERDROB SA.

Potrivit anunțului ANSVSA, acest produs prezintă Salmonella Enteritidis, infecție ce poate provoca diaree (uneori cu sânge), febră, greață, stări de vomă și crampe abdominale. Simptomele pot fi severe, în special la cei mici, persoanele în vârstă și la persoanele cu sistem imunitar slăbit.

”Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis”, a transmis, luni, ANSVSA.

Instituția anunță că datele de identificare ale sortimentului sunt ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”.

În acest context, clienții sunt sfătuiți să nu consume aceste alimente și să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până în 11.12.2021, unde vor primi înapoi contravaloarea produselor.

Un produs cu Salmonella a fost retras și de către Carrefour

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis miercuri, 17 noiembrie, că a inițiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G”.

Astfel, Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL, conform informațiilor transmise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G „, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022”, este scris în anunțul respectiv.

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, avertizează ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza), explică autoritățile.