Alegerile din PNL Timișoara se lasă cu suspendări. Președintele filialei va fi și el pedepsit

Potrivit comunicatului de presă 18 membri ai PNL Timișoara au fost suspendați timp de 6 luni. În același timp, președintele filialei, Raul Ambruș, este propus pentru a fi suspendat din partid. Aceștia sunt sancționați pentru că ar fi încălcat statutul formațiunii.

„BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membri care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021. Membrii suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu”, a transmis PNL Timiş într-un comunicat de presă de marţi seara.

PNL Timiș spune că președintele PNL Timișoara este propus pentru suspendarea din calitatea de membru al partidului.

„De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş. Propunerea va fi înaintată către BPJ interimar PNL Timiş, forul de conducere care poate lua această decizie, conform statutului PNL”, a arătat sursa citată.

Ce articole au fost încălcate

În comunicatul de presă trimis au fost menționate și articolele încălate de către PNL Timișoara.

„Persoanele menţionate mai sus au încălcat următoarele articole din Statutul PNL: art.25 lit. a), d), i), j) coroborat cu Codul Etic al PNL Pct.III art.6, 13, 14, 16, 18, 23, 27, dar şi cu art. 49 al. (1) din ROF. Înainte de şedinţa BPL interimar al PNL Timişoara din această seară, membrii propuşi spre a fi sancţionaţi au fost invitaţi să îşi exprime punctul de vedere cu privire la şedinţa CCL amânată din 03.07.2021”, arată comunicatul.

În plus, baza de date cu membrii va fi actualizată de către PNL Timișoara.

„Totodată, în cadrul şedinţei BPL interimar a PNL Timişoara s-a stabilit ca, până la desfăşurarea şedinţei statutare a Comitetului de Coordonare Local (CCL) PNL Timişoara, să fie reactualizată baza de membri ai organizaţiei, iar persoanele care nu au domiciliul, reşedinţa sau locul de muncă în Timişoara să nu mai fie incluse în convocatorul următor, fiind analizată posibilitatea de a sesiza organele de cercetare pentru fals în declaraţii în cazul celor care au declarat că îndeplinesc condiţiile de mai sus”, s-a arătat în comunicat.

Sursă foto: Dreamstime