Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR şi candidat la alegerile prezidenţiale din partea acestei formaţiuni, a fost duminică să voteze în localitatea Cârţa din judeţul Harghita, satul său natal.

La ieşirea de la urne, liderul maghiar a declarat: “Am venit astăzi la vot. Am votat pentru viitorul României, pentru respect şi pentru încredere, am votat pentru o societate şi pentru o pentru ţară care va investi în cele două resurse importante, omul şi natura, în educaţie şi în protecţia mediului şi susţinerea economiei. Sunt convins că astăzi că va fi o prezenţă mare. Şi eu spun să mergeţi la vot, să votaţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru România! […] De aceea, eu cred că trebuie să meargă cât mai multă lume la vot. Orice vot este important, fiindcă înseamnă şi legitimitate, dar înseamnă şi implicarea cetăţenilor în treburile cetăţii.”

Kelemen Hunor a continuat apoi cu un mesaj în limba maghiară pentru susţinătorii săi.

Liderul UDMR a candidat la alegerile prezidenţiale şi în 2014. El a obţinut atunci, în primul tur de scrutin, organizat pe data de 2 noiembrie, 329.727 de voturi, adică un procent de 3,47% din voturile exprimate şi validate.