Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat luni că programul de guvernare al liberalilor va fi lansat duminică.

Totodată, premierul a explicat faptul că acest program este un ”angajamentul” liberalilor față de România. Orban a mai adăugat că își dorește dezvoltarea țării și de asemenea, creșterea rapidă a economiei întregii țări.

„În ceea ce priveşte campania electorală, pregătim programul de guvernare pe care îl vom lansa cel mai probabil în cursul zilei de duminică.

Este, practic, angajamentul nostru faţă de români să dezvoltăm România, să dezvoltăm toate resursele pe care le avem la dispoziţie, în primul rând cea mai valoroasă resursă – resursa umană – românii, pentru a asigura o creştere economică rapidă pentru a putea susţine programul de investiţii pe care l-am lansat deja, pentru că obiectivul nostru este acela de a asigura în următorii patru ani o dezvoltare economică fără precedent a României, cea mai mare creştere economică dintre ţările Uniunii Europene şi transformarea României într-o ţară dezvoltată cu un nivel de venit cât mai aproape de nivelul Uniunii Europene”, a declarat Orban, la sediul PNL.

Ludovic Orban susține organizarea alegerilor parlamentare

Ludovic Orban este de părere că alegerile generale sunt fundamentale și că ele ar trebui să dea un Parlament legitim. Mai mult decât atât, premierul este de părere că democrația este legată de alegeri și că nu mai putem tolera existența unui Parlament expirat, care nu mai are niciun fel de legimitate.

„Alegerile generale sunt fundamentale, ele trebuie să dea un Parlament legitim, care să fie conform cu dorinţa politică actuală a cetăţenilor români. Alegerile nu sunt un moft. Democraţia este legată de alegeri.

(…) Păi, actualul Parlament o să numească în continuare oameni ca Renate Weber la Avocatul Poporului, Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Dorneanu – preşedinte la Curtea Constituţională.

Nu putem să mai tolerăm existenţa unui Parlament expirat, care nu mai are de fapt niciun fel de legitimitate. Alegerile sunt fundamentale pentru readucerea României definitiv pe drumul drept. (…) Parlamentul actual, de cele mai multe ori, ne-a pus beţe în roate”, a spus Orban la B1 TV