Cu ocazia lansării sediului său de campanie, la Magazinul București, Nicușor Dan a făcut mai mult declarații despre campania electorală din acest an. Acesta a vorbit și despre motivul pentru care a decis ca sediul său de campanie să fie în inima Capitalei.

„În mod special, am vrut să alegem un loc simbolic pentru Bucureşti: Magazinul Bucureşti.

Este un magazin construit în interbelic şi naţionalizat în 1948, refolosit ca magazin în perioada comunistă şi lăsat să se distrugă în perioada post-comunistă, reconstruit de către nişte investitori privaţi.

Este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureştiul. Trebuie să reconstruim acest oraş care a fost distrus şi în perioada comunistă şi în perioada post-comunistă.

Nu suntem decât la doi ani de 10 august şi, deşi suntem la 30 de ani de la Revoluţie, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism şi anti-comunism”, a susţinut Dan.

Bucureștiul nu arată ca o capitală

Contracandidatul Gabrielei Firea și al lui Traian Băsescu pentru funcția de primar al Capitalei a declarat că în momentul de față, după 12 ani de Guvernare PSD, Bucureștiul nu arată precum o capitală.

„Ceea ce era respect acum câţiva ani a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraş murdar, care nu e în stare să aibă o sală polivalentă, să organizeze o competiţie serioasă de sport, să organizeze o mare întâlnire de business.

Un oraş în care domină kitsch-ul arhitectural, în care – dacă eşti mamă şi ai un copil în cărucior – nu poţi să te plimbi cu căruciorul pe trotuar şi eşti nevoită să ieşi pe spaţiul destinat maşinilor, pentru că maşinile sunt parcate peste tot.

Acesta este Bucureştiul pe care ni-l lasă PSD, un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale oraşului, să facă revoluţia în trafic pe care ne-a promis-o, să construiască cele 20 de grădiniţe cu fonduri europene”, a spus Nicuşor Dan.

Cuvinte dure pentru Gabriela Firea

Deputatul Nicușor Dan a mai spus că actualul primar, referindu-se la Gabriela Firea, nu a fost în stare să acceseze fonduri europene pentru reabilitare rețelei de termoficare.

„Nu a fost în stare să rezolve marea problemă de poluare a aerului şi acum ne spune că iubeşte oamenii şi bucureştenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul 2 în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare”, a completat el.