Astfel, câte 3.000 de buletine de vot au fost retipărite pentru secţiile de votare nr. 1/382 din Lisabona şi nr.1/385 din oraşul Setubal (situat la o distanţă de 44 km de Lisabona) din Portugalia.

Comisia electorală a asigurat ulterior că buletinele au fost transportate la secţiile de votare respective, care şi-au început activitatea duminică, la ora locală 07:00 (09:00, ora României).

CEC a dat asigurări ca în toate cele patru secţii deschise în Portugalia se votează în regim normal.

Curierul care a transportat sacii respectivi nu a putut să-i ia cu el la bord pe toţi. Doi saci au fost predaţi la bagaje. Aceştia din urmă nu au ajuns la Lisabona şi la Setubal în termen util, a explicat Iurie Ciocan, reprezentant al Comisiei electorale de la Chişinău, citat de Agora.md.

"Ieri (sâmbătă), Comisia Electorala Centrală a decis retipărirea buletinelor care nu ajunseseră la destinaţie. De mai bine de o oră în Portugalia se votează în toate cele patru birouri electorale. Celelalte buletine care au trecut la bagaje pierdute nu se vor desigila. Ele vor fi returnate la Chişinău cu sigiliile intacte. Pe fiecare buletin este indicat numărul secţiei de votare. Aceste buletine nu vor putea fi folosite în altă parte. Fiecare buletin e arondat unui anumit birou electoral. Conducătorii birourilor au făcut înregistrări video cu toată pachetele prin poştă' , a declarat Iurie Ciocan, conform Agora.md. Agerpres