Marcel Ciolacu nu are niciun dubiu. Gabriela Firea va fi iar primar general al Capitalei

PSD este sigur că va câştiga din nou Primăria Capitalei şi tot prin Gabriela Firea, afirmă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune că, în sfârşit, s-a intrat într-o logică normală a campaniei electorale. Candidaţii au început să îşi prezinte programele politice.

„S-a intrat într-o logică de normalitate şi vedem că fiecare candidat începe şi îşi prezintă programul politic (…) Din punctul meu de vedere, va câştiga doamna Gabriela Firea Primăria Generală”, a explicat Ciolacu, invitat marţi seară la Digi24.

Marcel Ciolacu a venit şi cu argumente în sprijinul pronosticului său. Şeful Guvernului spune că este bucureştean de aproape zece ani şi nimic nu îl recomandă pe Nicușor Dan pentru un nou mandat, în baza a ceea ce a realizat în Bucureşti.

Nicușor Dan şi alţi edili ar trebui să ia lecţii de la Daniel Băluță

Preşedintele PSD îl oferă, în schimb, drept exemplu pozitiv pe Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Nicușor Dan nici măcar nu ţine întâlniri cu ceilalţi primari de sector, pentru a se coordona şi a rezolva problemele Capitalei, un oraş cu 3 milioane de locuitori, potrivit lui Marcel Ciolacu.

burduja firea piedone nicusor alegeri locale 2024

„De aproape zece ani, locuiesc în Bucureşti. Nu văd niciun motiv de ce l-ar vota pe Nicuşor Dan. Eu nu văd… pentru cele 25 de bărcuţe.

Mă uitam şi îl invoc iar pe Daniel Băluţă. A făcut cu UMF-ul, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, parteneriat cu Spitalul Universitar, cu Institutul Nasta. Deci, asta face un manager.

Eu n-am auzit de o întâlnire a primarului actual, Nicuşor Dan, cu primarii de sector în ceea ce priveşte Bucureştiul. Bucureşti e capitala României. Are trei milioane de locuitori”, a declarat preşedintele PSD.

Nici Cristian Popescu Piedone nu se va bucura de votul lui Ciolacu. Şeful PSD, întrebat dacă are motive să-l voteze pe actualul primar al Sectorului 5 la Primăria Generală, a răspuns clar: „Nu. Categoric.”

Se tot vorbeşte despre o retragere a lui Piedone din cursă. Ce ştie Ciolacu despre asta?

Liderul social-democrat a comentat şi posibilitatea ca Piedone să se retragă din cursa electorală. Marcel Ciolacu spune că nu are informaţii despre o astfel de intenţie şi oricum nu are de gând să discute cu Piedone până la alegeri, cum nu a făcut nici de la debutul campaniei.

Ciolacu spune că politicienii riscă să intre prea uşor într-un film paralel cu ceea ce îşi doresc, de fapt, bucureştenii. Oamenii nu se gândesc la cum cresc sau scad voturile unor sau altora, ci ştiu mai bine cum au de gând să voteze.

Şi, în mod sigur, va exista şi emoţie, aşa cum s-a întâmplat întotdeauna la scrutinul electoral pentru Capitală, unul dintre cele mai importante din România.

„Eu nu am discutat cu domnul Piedone de când a început campania şi nu o să discut până la sfârşitul campaniei. Cred că avem o discuţie mult prea empirică, cum împărţim noi voturile. Cred că bucureştenii vor şti cel mai bine cum să voteze, că electorat de dreapta, electorat de stânga.

Va fi şi emoţie, fiindcă întotdeauna la Primăria Generală a Capitalei a existat emoţie şi cred că bucureştenii nu vor ţine foarte mare cont cum se împarte electoral, că domnul Burduja împarte cu Nicuşor, dacă creşte Burduja, pierde Nicuşor.

Părerea mea că suntem într-un film paralel cu ceea ce îşi doresc bucureştenii. Dar, repet, eu nu văd niciun motiv concret, mie nu mi-a spus nimeni un motiv concret decât să nu votez cu Firea, sau să nu votez cu Piedone, sau să nu votez cu Burduja. Dar un motiv concret să votez cu Nicuşor Dan eu nu am”, a mai spus Ciolacu despre scrutinul electoral din Bucureşti de pe 9 iunie.