Producatorul de lactate Albalact Alba Iulia a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 29 de milioane de euro, cu 65% mai mare fata de 2005, si un profit net de 1,7 milioane de euro, in crestere cu 92% fata de cel inregistrat in 2005, depasind asteptarile companiei, informeaza un comunicat al producatorului de lactate.

“Rezultatele sunt foarte satisfacatoare. Cifrele ne incurajeaza sa privim evolutia companiei in perioada urmatoare cu si mai mult optimism si cu credinta, consideram noi intemeiata, ca vom mentine un ritm de crestere la fel de bun. Ma gandesc la perspective mai bune, pentru ca in curand deschidem noua fabrica, astfel ca vom avea capacitatile necesare pentru a ne extinde portofoliul de produse si pentru a mari productia cu cel putin 55%”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact. 

 

 

Brandul Zuzu a contribuit in proportie de 33% la venitul companiei de anul trecut, celelalte doua marci ale companiei, Fulga si Albalact, contribuind in aceeasi proportie.

 

 

Adunarea Generala a Actionarilor a decis, in cadrul intalnirii din data de 26 aprilie, ca profitul pe anul 2006 sa fie trecut in rezerve.

 

 

Albalact intentioneaza anul acesta sa se extinda pe categorii noi de lactate si sa lanseze mai multe produse noi sub marcile Zuzu si Fulga. Compania va deschide, anul acesta, o noua fabrica la Alba Iulia in urma unei investitii de 10 milioane de euro, care va avea o capacitate de prelucrare de 200.000 de litri de lapte pe zi fata de 120.000 de litri pe zi cat proceseaza fabrica actuala.

Compania Albalact este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania, a fost infiintata in anul 1971 si privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati.

Sursa: Capital 26 Aprilie 2007