Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat joi cererea Albalact pentru listarea pe piaţa reglementată, iar debutul companiei pe această piaţă va fi marcat de deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare de către reprezentanţii conducerii companiei. 

Compania are peste 6.000 de acţionari, iar în ultimele 12 luni investitorii au tranzacţionat 32 de milioane de acţiuni Albalact, pentru 8,7 milioane lei. În aceeaşi perioadă, preţul acţiunilor a crescut cu aproape 50%, până la 0,3036 lei/acţiune. Calculată la ultimul preţ înregistrat la finalul şedinţei bursiere de joi, 28 mai, de 0,3036 lei/acţiune, Albalact are o capitalizare bursieră de 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro), precizează BVB. 

Albalact a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 508,5 milioane lei, după ce a încheiat anul trecut cu afaceri în creştere cu 12%, la 475 milioane lei (107 milioane euro). Anul trecut, compania a investit 8 milioane euro în modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii Oiejdea. 

Compania Albalact are o tradiţie de peste 40 de ani în industria lactatelor şi aduce pe piaţa românească peste 140 de sortimente de lapte şi produse lactate sub cele şapte brand-uri ale sale – Zuzu, Zuzu Max, Fulga, Fruzu, De Albalact, Rarăul, Poiana Florilor. 

AGERPRES