Compania Albalact Alba Iulia a implementat sistemul de management al siguranţei alimentare conform ISO 22000/2005, sistem care a fost certificat de TÜV Thüringen prin reprezentantul său în România – TÜVKarpat.

Astăzi, la sediul companiei Albalact din Oiejdea, Andreas Drechsel, directorul general al organismului de certificare TÜV Thüringen, a înmânat oficial reprezentanţilor Albalact documentele de certificare a sistemului de management pentru siguranţa alimentară.

Scopul implementării sistemului este acela de a documenta politica şi strategia companiei în domeniul siguranţei alimentelor, de a informa şi instrui utilizatorul intern asupra cerinţelor, relaţiilor şi responsabilităţilor esenţiale referitoare la siguranţa alimentelor. Acest sistem le permite responsabililor companiei să ţină sub control siguranţa produselor fabricate.

Albalact se află în acest moment printre primii cinci producători de lactate din România. Potrivit analizelor MEMRB, Albalact este lider de piaţă pe segmentul laptelui proaspăt pasteurizat cu laptele Zuzu şi mai este lider de piaţă cu untul de masă Albalact. Cu smântâna Albalact, compania ocupă locul doi pe acest segment. Laptele UHT Fulga a adus compania Albalact tot pe locul doi pe segmentul UHT.

Rezultatele după primele nouă luni ale anului 2007 arată că Albalact a înregistrat o creştere cu 64,33% a cifrei de afaceri, până la 111.754.297 ron, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când cifra de afaceri a fost de 68.004.196 ron. Tot în perioada ianuarie 2007 – septembrie 2007, Albalact a înregistrat un profit net de 5.689.254 ron, cu 106,14 % mai mare decât profitul net raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, care a ajuns la 2.759.959 ron.

Data: 7 februarie 2008

Sursa: Albalact