Este interesant de menționat și că, același studiu ia în calcul o medie europeană de utilizatpri ai telefonului mobil la volan de 74%, iar media globală este de 69%. A doua activitate “suplimentară” a șoferilor din România în timp ce conduc este mâncatul. Nu mai puțin de unul din patru a recunoscut că a mâncat când s-a aflat în fața volanului. Alte activități sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe rețele sociale (19%), băutul (18%) sau fumatul (14%). De remarcat că procentul doamnelor din România care recunosc că se machiază în mașină este dublu față de media globală (4% față de 2%).

Șoferii români se numără printre cei mai atenți la costurile complementare utilizării unei mașini. Întrebați dacă ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, șoferii români au răspuns “da” în procent de 51%, pondere care îi situează pe locul 4 în lume, după conducătorii auto din Portugalia (63% răspunsuri afirmative), Grecia (61% răspunsuri afirmative) și Turcia (59%). Mai puțin preocupați de eficiența motorului și de plata unor taxe mai mari par a fi șoferii din Danemarca, Australia și Luxemburg, cu procente sub 30% de răspunsuri afirmative.

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că aproape o cincime din șoferii din România (18%) flirtează tot timpul sau câteodată atunci când sunt blocați în trafic. La nivel global, studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că procentul conducătorilor auto care flirtează este de 12%. Femeile șofer din România, cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, au afirmat în proporție de 100% că nu au flirtat cu alți șoferi. Doamnele și domnișoarele din generația Y (născute între 1982 și 1999) au afirmat în proporție de 34% că au flirtat cel puțin o dată în timp ce au fost blocate în trafic. Un procent similar, de 35%, se regăsește în cazul bărbaților cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

LeasePlan este o companie financiară olandeză specializată în mobilitate și management  de flote auto ale cărei servicii constau în finanțarea în leasing operațional și administrarea flotelor auto, acoperind nevoile unei varietăți mari de clienți. Înființată cu peste 50 de ani în urmă, compania a reușit să devină furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote auto și leasing operațional, având 7.275 de angajați dintre care 85% în filiale din afara Olandei. Flotă totală aflată în administrarea LeasePlan de peste 1,55 milioane de autovehicule în 32 de țări. Divizia românească a LeasePlan este liderul pieței de leasing operațional, cu un parc de peste 11.000 de autovehicule. Compania are în prezent 75 de angajați și este activă pe piață din 2007.