Numărul cazurilor crește și în Bulgaria. 105 sunt noii infectați în ultimele 24 de ore. Raportată la un milion de locuitori, cifra este cu 50% mai mare față de cea din România.

Purtătorii virusului se află în câteva localități mici din sud-vestul și nord-estul țării, ce au fost puse sub carantină. Borisov a avertizat că guvernul nu va aplica măsuri severe și în cazul în care vor apărea focare noi ale epidemiei, întrucât virulența virusului scade și Bulgaria este mult mai pregătită. El a respins propunerea Statului Major Antiepidemic privind reintroducerea carantinei la nivel național, dacă 3 zile consecutive numărul de infectați va fi mai mare de 100.

De luni, este anulată carantina obligatorie de 14 zile pentru cei care sosesc din UE, cu excepția Suediei, Belgiei, Marii Britanii, Portugaliei și Țărilor de Jos. Măștile nu vor mai fi obligatorii decât în transportul în comun, spitale și farmacii. Vor rămâne închise discotecile și barurile de noapte.

Ministrul sănătății, Ananiev, a declarat la ședința de guvern: „În momentul de față nu modificăm decizia privind deschierea frontierelor pentru turiștii străini pe data de 15 iunie.”

Nici România nu stă mai bine

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În 24 de ore, în România, s-au înregistrat alte 275 de noi cazuri.