S-a dat iar alarma în Orientul Mijlociu!

Alertă de război între Israel şi militanţii din Gaza! Rachetă lansată spre oraşul israelian Siderot

A fost lansată prima rachetă din Fâşia Gaza spre Israel după conflictul armat din luna mai, anunţă presa israeliană.

Luni, 16 august, militarii israelieni au omorât patru palestinieni în cursul unei operaţiuni ce a avut loc în Cisiordania, în tabăra de refugiaţi palestinieni din Jenin. Israelienii au descins acolo pentru a-l aresta pe Mohammed Abu Zaina, un palestinian suspectat că ar face parte din organizaţia Hamas.

Militanţii palestinieni ar fi deschis focul spre soldaţii israelieni care au intrat în respectiva tabără, se apără autorităţile din Israel. În urma schimbului de focuri, patru palestinieni au fost împuşcaţi mortal, iar altul este grav rănit, relatează agenţia de presă Wafa.

Ulterior, militanţii au lansat o rachetă spre teritoriul Israelului, pentru prima oară de la luptele sângeroase din luna mai. Alarmele au sunat în oraşul Sderot, situat foarte aproape de graniţa cu Fâşia Gaza, însă a fost interceptată de performantul sistem israelian anti-rachetă, Iron Dome.

Nu au fost raportate victime.

Oficialii palestinienii avertizau, cu o zi în urmă, că o nouă confruntare militară este extrem de aproape

Se pare că a fost lansată şi o a doua rachetă, însă aceasta ar fi căzut în interiorul Fâşiei Gaza, relatează The Jerusalem Post.

Duminică, oficialii palestinienii au avertizat că Israelul și Hamas se îndreaptă către o altă rundă de confruntări armate, deoarece mediatorii internaționali par să nu fi reușit să ajungă la un acord privind fondurile de ajutor din Qatar destinate Fâșiei Gaza și privind reducerea restricțiilor israeliene în jurul enclavei.

Refuzul Israelului de a ușura restricțiile și de a facilita reconstrucția caselor distruse în timpul războiului de 11 zile cu Hamas din luna mai înseamnă că a început numărătoarea inversă pentru o altă confruntare militară, au precizat palestinienii.