Și chiar ar putea fi cele mai bune din lume, armata rusă folosind în prezent S-400 „Triumf”, scrie 19fortyfive.com.

S-500 nu este menit să înlocuiască S-400, ci mai degrabă va fi folosit pentru a înlocui vechiul sistem de rachete A-135, completând totodată S-400.

S-500 este cea mai nouă variantă a sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune produse de Almaz-Antey, producător rusesc de top în domeniul apărării.

Dezvoltarea modelului S-500 a început în urmă cu mai bine de un deceniu. Inițial rușii își propuseseră ca platforma să intre în în producție până în 2014. De întârzierile de producție au dus la ajustarea calendarului.

Așteptările Moscovei 

Iată că acum un oficial din industria de apărare a anunțat că producția în serie a modelului S-500 a început. O altă sursă a declarat testele urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Deși detaliile testelor nu au fost raportate, Moscova a făcut publice rezultatele testelor anterioare.

Se așteaptă ca sistemul să ţintească rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune și rachete balistice, rachete hipersonice cu viteze de până la 5 Mach și rachete balistice intercontinentale

Despre S-500 s-a spus și că a fost testat la baza aeriană Khmeimim din Siria și că ar fi blocat un F-35 Lightning II.

S-500 a fost printre platformele de arme lăudate de președintele Vladimir Putin. El a declarat că S-500 va intra în serviciu în curând, alături de racheta balistică intercontinentală Sarmat (ICBM) și racheta hipersonică Tsirkon.