Comisia Europeană a luat decizia de a permite relaxarea politicilor economice la nivel național, pe fondul crizei cauzate de COVID-19. Banii pentru aceste ajutoare de stat vor veni de la bugetul de stat și vor fi între 100.000 și 120.000 de euro.

„Foarte multă lume a înțeles, a fost comunicat și în mod populist de unii, că Comisia Europeană dă câte 100.000 de euro pentru fiecare fermier. Oamenii au crezut acest lucru, că fiecare fermier, indiferent în ce domeniu activează, primește câte 100.000 de euro de la Comisia Europeană.

Pe aceste măsuri de sprijin o să gândim să fie îndreptate acolo unde pagubele vor fi cele mai mari. Deocamdată nu sunt pierderi foarte mari în acest domeniu, agricultură și industria alimentară. Activitatea continuă din fericire și sper să continue peste tot. Sunt probleme mai mult de piață”, a explicat ministrul Agriculturii pentru Antena 3.

Ministrul a mai adăugat că toate măsurile vor fi luat gradual, în funcție de domeniul care este afectat și de gravitatea situației.

„Unii vor avea pierderi probabil după ce criza va înceta, dar acele pierderi vor fi consecință a ce se întâmplă în perioada crize. Noi trebuie să gândim scheme de ajutor și pentru ce se întâmplă acum pe termen scurt, dar și pentru ce se întâmplă pe termen lung pentru anumite sectoare de activitate”, a mai spus Adrian Oroș.