Eric Lebédel s-a întâlnit cu primarul oraşului Plovdiv, Ivan Totev, pentru a discuta detaliile proiectului. Fabrica va produce materiale izolatoare şi materiale de etanşare. 

"Discutăm ultimele amănunte privind zona şi construirea unităţii", a declarat Ivan Totev. 

Fabrica va fi construită în zona economică Trakia Economic Zone (TEZ), unde, în ultimii ani, şi-au înfiinţat uzine multe companii multinaţionale. 

Luna trecută, grupul Airbus a raportat o scădere cu 21% a profitului în trimestrul trei din 2016, din cauza dificultăţilor înregistrate cu furnizorii, a performanţelor reduse la divizia de aeronave comerciale şi a slăbiciunii continue de pe piaţa elicopterelor comerciale. 

Profitul operaţional înaintea elementelor excepţionale a scăzut la 731 de milioane de euro (796 milioane de dolari) în perioada iulie – septembrie 2016, iar veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 13,95 miliarde de euro. Analiştii se aşteptau la un profit operaţional de 743 de milioane de euro. 

Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.  Agerpres