Airbus a precizat că, în conformitate cu acest acord, semnat cu ocazia unei vizite în China a preşedintelui Emmanuel Macron, producţia avioanelor din familia A320 la uzina de la Tianjin, în apropiere de Beijing, va creşte la cinci avioane pe lună în 2019, pentru a ajunge la şase avioane pe lună la începutul lui 2020. În prezent, Airbus asamblează anual un număr de 50 de aparate A320 la uzina sa din China. 

“Cele două părţi au acceptat să îşi întărească parteneriatul industrial la Tianjin şi să îşi consolideze cooperarea în materie de inovaţie tehnică şi capacităţi de inginerie, dar şi de dezvoltare a lanţului de furnizori”, a precizat Airbus, într-un comunicat, transmite Agerpres. 

Cu toate acestea, acordul semnat marţi la Beijing nu a inclus şi un contract referitor la vânzarea de noi avioane Airbus în China. Anterior, o serie de surse industriale au declarat, pentru Reuters, că Airbus se pregăteşte să majoreze producţia de avioane din familia A320 în China, în aşteptarea unui contract în valoare de mai multe miliarde de dolari care ar fi urmat să fie semnat săptămâna aceasta cu ocazia vizitei preşedintelui Franţei.