Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că este prematur să se vorbească de o înţelegere în acest caz, care ar urma să fie soluţionat în următorii ani. 

Evening Standard a anunţat că procurorii din Marea Britanie şi Franţa s-au întâlnit luna trecută pentru a discuta condiţiile unei înţelegeri cu Airbus. 

Surse apropiate de Biroul pentru Fraude Majore din Marea Britanie (SFO) au precizat că şeful SFO, David Green, speră să ajungă la o înţelegere cu Airbus înainte de a-şi părăsi funcţia, în aprilie 2018. 

Reprezentanţii SFO şi Airbus nu au comentat informaţia. 

Biroul pentru Fraude Majore din Marea Britanie a deschis în august 2016 o anchetă oficială privind suspiciuni de fraudă, mită şi corupţie legate de vânzările de aeronave comerciale Airbus, după ce în urmă cu trei luni o instituţie guvernamentală britanică suspendase creditele de export pentru Airbus, invocând neconcordanţe între declaraţiile producătorului de avioane privind utilizarea unor terţi ca intermediari în negocierile de vânzări. 

Anul acesta, Franţa a demarat o investigaţie similară iar autorităţile din cele două state au anunţat că vor colabora în cadrul acestor anchete. Analiştii se aşteaptă ca grupul aeronautic european să primească o amendă record. 

În februarie, Ministerul Apărării din Austria anunţa că va da în judecată Airbus şi Eurofighter în Austria pentru că au indus în eroare autorităţile de la Viena în legătură cu preţul de achiziţie, livrarea şi echipamentele avioanelor, un prejudiciu estimat la 1,1 miliarde de euro. Grupul aeronautic european este acuzat de înşelăciune cu rea-credinţă şi fraudă în legătură cu comanda pentru avioanele Eurofighter din anul 2003. 

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu. 

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.
 AGERPRES