Săptămâna trecută, revista franceză Challenges a informat că Airbus intenţionează să transfere sau să concedieze 3.600 de angajaţi, din cauza problemelor cu avioanele A380 şi A400M. 

Reprezentanţii conducerii Airbus se vor întâlni în 7 martie cu Consiliul European al Muncii (EWC) pentru a explica reducerile anunţate anterior la programele privind aeronavele A380 şi A400M şi pentru a analiza implicaţiile asociate pentru forţa de muncă. Compania regretă profund că acest subiect a fost afectat de scurgerile din presă, se arată în comunicatul grupului aeronautic. 

Luna trecută, Airbus a avertizat că ar putea înregistra pierderi de 1,3 miliarde de euro din cauza întârzierii producţiei avionului de transport militar A400M. 

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu. 

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.