Conducerea Alitalia ar putea aproba vanzarea a 25% din companie catre operatorul aerian Air France-KLM, defenitivand in acest fel un parteneriat mult asteptat care va acorda companiei franceze accesul la o piata profitabila.

Dupa o saptamana de discutii cu politicienii care sperau intr-o ofera din partea Lufthansa, premierul italian Silvio Berlusconi a declarat ca exista posibilitatea ca Alitalia sa incheie un acord cu Air France-KLM.

„Air France-KLM este de acord cu o intelegere avantajoasa pentru Alitalia”, a declarat Berlusconi. Acesta a mai adaugat ca Lufthansa nu a inaintat niciodata propuneri concrete pentru preluarea Alitalia.

Operatorul franco-olandez ar putea plati peste 300 de milioane de euro pentru 25% din companie, potrivit unei surse apropiate discutiilor. Air France-KLM si Lufthansa incearca de peste trei luni sa preia o participatie din transportatorul italian, insa orice tranzactie a fost blocata de sindicate si de Berlusconi.

In cazul incheierii unei aliante intre Alitalia si Air France-KLM, viitoarea companie aeriana ar putea fi lansata marti.

Sursa: Interactive Investor