Prudential a anunţat luni că va cumpăra de la AIG divizia asiatică de asigurări de viaţă, AIA, într-o tranzacţie de 35,5 miliarde de dolari care va transforma grupul britanic în liderul pieţei mondiale a asigurărilor de viaţă, transmite Reuters.

Achiziţia va fi finanţată parţial printr-o majorare de capital de 20 miliarde de dolari şi printr-o emisinue de obligaţiuni de cinci miliarde de dolari, a arătat Prudential.

Investitorii şi analiştii consideră că trebuie să afle mai mult despre situaţia financiară a AIA înainte de a aprecia dacă tranzacţia justifică o majorare de capital de o asemenea magnitudine.

Majorarea de capital de 20 de miliarde de dolari ar fi una dintre cele mai ample astfel de operaţiuni desfăşurate vreodată în lume şi se apropie de valoarea de piaţă actuală a Prudential, de 23 miliarde de dolari.

„Cincisprezece miliarde de lire este o sumă uriaşă şi aş vrea să văd mai multe detalii privind profilul de randament al investiţiei şi un interval de timp pentru acest profil”, au declarat surse din acţionariatul Prudential.

Preluarea AIA, companie cu o tradiţie de 90 de ani, ar transforma Prudential în cel mai mare grup străin de asigurări din Asia şi ar creşte atractivitatea companiei pentru investitori care vor să parieze pe industria serviciilor financiare personale care explodează în prezemt în regiune.

SURSA: Mediafax