Reducerile sunt fie sub forma unui procent fix din preț, fie discounturi acordate pe baza punctelor acumulate. În unele cazuri, există și posibilitatea plății în rate a acestor servicii. În funcție de bancă, reducerile se aplică pentru anumite proceduri, investigații sau pentru toate serviciile efectuate la o anumită clinică.
Sunt și bănci care acordă aceste facilități și la plata cu cardurile de debit. Cea mai recentă ofertă este cea lansată de banca Raif­feisen. Prin aceasta, servicii medicale din cadrul reţelei private de sănătate Regina Maria (unitățile din București și Brașov) pot fi plătite cu cardul de cumpărături Raiffeisen în rate, cu dobândă zero. În curând se vor adăuga locațiile din Bacău, Cluj Napoca și Constanța. Banca colaborează și cu policlinici precum Medicover sau Centrul Medical Alexis.
Facilități și costuri
În cazul băncii BRD, cel mai nou partener în programul de fidelitate Punct Card este Clinica Anima. Pe baza punctelor acumulate la plata serviciilor, clienții beneficiază de reduceri  între 1% și 1,25% din valoarea tranzacțiilor ulterioare. Dobânda anuală efectivă (DAE) pentru cardul de credit Punct Card de la BRD este cea mai mică de pe piață, de 15,81%.
Deținătorii de carduri Citibank (credit sau debit) primesc reduceri de până la 20% la plata serviciilor în clinici precum: Regina Maria (fostul Centru Medical Unirea), Academica Medical Center, Active Center, Classmed (Brașov), Clinica Dentară Radionic. Comisionul anual de administrare a contului pentru cardul principal este de 40 lei pentru cardul de credit Visa Clasic, 150 de lei pentru Gold și 60 de lei pentru Citi Value Card.
Posesorii cardului Eva.ro de la Libra Bank beneficiază de reduceri în clinici precum Sport Med Center (30%), Clinica Anima (25% la consultații pentru anumite specializări), Centrul Medical Dr. Ciovica – Constanța (25% la anumite servicii medicale), Medicover (15%). Cardul Eva.ro are un comision de administrare de patru lei/lună. Și UniCredit a semnat un nou parteneriat, prin care posesorii persoane fizice de carduri de credit emise de bancă beneficiază automat de o reducere de 8% la toate serviciile efectuate de policlinica Regina Maria.
Clienții băncii Millennium posesori ai cardurilor de debit sau de credit beneficiază de reduceri pentru serviciile medicale de la Neoclinique (5%) și de la Alpha Medical Center (între 10% și 15%). Comisionul de administrare este gratuit în primul an. Din al doilea an, se percepe 40 de lei la cardul de credit Visa Classic, respectiv 150 de lei la Gold. Reprezentanții băncii susțin că există și varianta plății în rate cu dodândă zero, dar numai pentru sume mai mari de 1.000 de lei, achitate în rate lunare egale.
Banca Românească oferă 10% reducere la toate serviciile clinicilor MedLife și ale partenerilor săi, în întreaga țară, prin plata cu cardurile de debit sau de credit. Pentru cardul de debit Visa Electron, taxa de administrare anuală este de cinci lei, iar pentru cardul de credit Mastercard, taxa ajunge la 35 lei/an. Clienții Bancpost, posesori de carduri de credit American Express, au parte de facilități private de sănătate prin programul internațional de reduceri Selects.
Discounturile sunt cuprinse între 5 și 15% la Korona, Medsana, Puls Medica dacă se efectuează plata integrală la casierie.
Momentan, cardurile de credit și de debit BCR aduc clienților săi 15% discount la consultații și 20% la investigații medi­cale la centrele Puls Medica. Cardurile de debit Maestro, Visa Electron, Visa Clasic sunt atașate direct unui cont curent în lei, iar taxa de administrare card este zero. Clienții RBS posesori ai unui card de credit au reduceri la plata serviciilor în clinici precum Centrul Medical Mediurg (5% pentru toate serviciile), Iowemed Clinic (10% pentru analize medicale), Medsana (10%), precum și în clinici dentare precum City Dent (10%, exceptând manoperele de chirurgie/implantologie). Taxa anuală de administrare percepută, după caz, pentru fiecare cont de card, este de 50 sau175 lei, respectiv 600 de lei pentru Mastercard Black.
Și OTP Bank oferă reduceri de 10% pentru serviciile stomatologice efectuate la clinica City Dent, taxa lunară de administrare a cardului fiind de 1,66 lei. Cardurile sunt acordate pe baza unor criterii precum vârsta și un nivel minim al veniturilor lunare (care variază în funcție de bancă și de tipul de card). În cazul cardurilor de credit, pentru cumpărături, dobânda este de peste 22%. Aceasta poate fi zero, dacă clientul  rambursează integral sumele datorate în perioada de grație. Majoritatea băncilor consultate de Capital nu percep taxe de emitere pentru aceste carduri.