“În anul 2017 am acordat finanțare în valoare de  1,37 miliarde lei unui număr de 2350 fermieri care fac agricultură profesionistă. Creșterea remarcabilă a volumului de credite acordate confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluții de creditare specializate și inovatoare care să le permită aplicarea celor mai noi tehnologii și extinderea fermelor.” a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.
Rata creditelor neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile a fost de 1,55%, menținându-se la un nivel foarte bun, mult sub valoarea medie a sistemului bancar românesc.  
Numărul clienților activi a crescut cu 22% față de anul anterior și a avut la bază extinderea portofoliului de clienți micro (sub 100 hectare),  mici și mijlocii (segmentul clienților 100-400 hectare). Agricover Credit a dezvoltat produse speciale pentru aceste segmente de clienți, puse la dispoziție prin intermediul unor echipe comerciale dedicate care se deplasează direct la fermă. 
Anul 2017 a fost un an foarte bun pentru agricultura românească, înregistrându-se o creștere a profitabilității sectorului agricol cu producții record la principalele culturi, care plasează România pe primele locuri în Europa, comparativ cu marii producători agricoli din vestul continentului. Contextul pozitiv a determinat  creșterea interesului fermierilor pentru modernizarea fermelor și extinderea suprafețelor lucrate prin achiziții de teren. 
„Datorită produselor specializate, a reacției rapide și nebirocratice, suntem prima opțiune a fermierului de fiecare dată când are nevoie de finanțare pentru achiziția de teren oriunde în România.”  a precizat Robert Rekkers.

În ceea ce privește finanțarea zootehniei, în completarea soluțiilor de finanțare specializată pentru fermele de vaci de lapte și ferme de porci, în 2017 Agricover Credit a lansat noi soluții dedicate fermelor de vaci de carne. Pentru anul 2018, compania are în vedere consolidarea portofoliului de produse și credite dedicate zootehniei.