În aceeaşi perioadă, societatea a înregistrat un un profit operaţional de peste 11 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de perioada similară din 2013.

'Valoarea expunerii a ajuns, în acest semestru, la 580 de milioane de lei, în creştere cu 60% în comparaţie cu perioada similară din 2013. Evoluţia pozitivă din primul semestru confirmă că preocuparea continuă pentru nevoile fermierilor, cunoaşterea profundă a domeniului ne ajută să răspundem eficient cerinţelor acestora prin soluţiile inovatoare pe care le dezvoltăm', a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

În perioada menţionată, instituţia a acordat credite în valoare de 315,5 milioane de lei, cu 25% peste valoarea înregistrată la 30 iunie 2013. Creditele neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile reprezentau, la 30 iunie 2014, 1% din total credite, se mai arată în comunicatul citat.

'Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este singura instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic', se precizează în comunicat.