Așadar, luni, 10 mai, instața a luat decizia de a o condamna pe agresoare la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru lovire și alte violențe. În plus, instanța a decis ca femeia să-i plătească Cristinei Joia daun morale în valoare de 10.000 de euro.

„În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, termen stabilit în condiţiile art. 92 din Codul penal şi care va curge de la dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe”, potrivit judecătorilor.

Amintim că decizia instanței nu este finală, agresoarea având dreptul să atace decizia în termen de 10 zile la Curtea de Apel București.

Ce bani mai are de plătit inculpata

Pe lângă daunele morale, inculpata Andrei Nicoleta Ștefania trebuie să plătească 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum şi la plata penalităţilor legale de întârziere.

În plus, aceasta trebuie să achite și suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii, se arată în decizia instanței.

”În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedură penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedură penală şi art. 397 alin. 1 din Codul de procedură penală raportat la art. 1357, art. 1371 alin. 1 din Codul civil admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ştefania să achite suma de 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum şi la plata penalităţilor legale de întârziere, calculate conform art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011, asupra prejudiciului provocat, ce vor fi calculate de la data pronunţării prezenţei hotărâri şi până la data plăţii efective a debitului.

În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedura penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedura penală şi art. 397 alin. 1 din Codul de procedura penală raportat la art. 1357 din Codul civil admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Boja Narcisa – Cristina, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ştefania să achite suma de 10.000 de euro, în echivalent în RON la dată plăţii, către partea civilă Boja Narcisa – Cristina, reprezentând prejudiciu moral creat prin comiterea infracţiunii, precum şi suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii.”

Aceasta mai are de plătit suma de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare faţă de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală.