Cel mai probabil, la întâlnirea care precede Consiliul se va discuta subiectul sensibil al ordonanței care să introducă noile condiții pentru amnistie și grațiere, au spus, pentru Realitatea TV, surse din PSD.

La ședința Consiliului Naţional, cel mai înalt for din PSD după congres, este invitat și ministrul Justiției, deși nu este membru al partidului. Atât premierul, cât și ministrul Justiției au ezitat să își asume o eventuală Ordonanță de Urgență pe acest subiect controversat. Niciunul nu a spus însă ce va face dacă va exista un vot politic pe această problemă. 

La Consiliului Național, programată pentru ora 16:00, va fi ales președintele Consiliului Naţional, în condițiile în care Mihai Fifor este, până la această oră,  singurul candidat şi a fost deja votat în Comitetul Executiv al partidului ca preşedinte interimar până când va fi validat în Consiliul Naţional.

La Consiliul Naţional vor fi constituite şi departamentele PSD, în număr de 24, în oglindă cu ministerele din Guvernul României.