“Mulţi dintre ei sunt în România de ani buni deja şi înţeleg cum merg lucrurile. Ei simt că s-a atins deja un punct foarte de jos în privinţa preţurilor şi aleg să profite de oportunitate. Mulţi au decis să cumpere în loc să stea în chirie. Astfel, peste alţi câţiva ani, poate chiar 10 ani, când pleacă din ţară, vor vinde şi vor face şi un profit“, este de părere Andrei Rusu, directorul agenţiei imobiliare Vission House.
Chiriile locuinţelor de lux au scăzut cu 15-20% în ultimii ani, pe când preţurile de vânzare s-au înjumătăţit.
„Apartamentele care satisfac pretenţiile unui om de afaceri străin sunt destul de rare în ansamblurile rezidenţiale noi. Ei caută mai mult în zona de nord, apartamente, nu case. Majoritatea sunt familii cu un copil, şi atunci se orientează spre trei camere. Iar cele mai multe proiecte din Herăstrău sunt finalizate şi ocupate. Tocmai de aceea, proprietarii nu lasă la preţ”, a continuat Andrei Rusu.

Bugete de chirie de la firme

Cele mai multe companii şi-au redus costurile care acoperă chiria străinilor care lucrează în România. Majoritatea bugetelor se încadrează între 1.500 – 2.000 euro/lună pentru trei camere. „Mai jos de aceste sume, nu merge nimeni.  Pragul inferior este şi aşa foarte jos. Un apartament cu trei camere dorit de străini are o valoare de piaţă de cam 300.000 euro. Dacă închiriezi mai ieftin de atât, nu rentează investiţia”, explică directorul agenţiei. În cazul top managerilor bugetele pot ajunge până la 2.800 de euro.

Te-ar putea interesa și: