Indienii au creat cel mai ieftin laptop din lume care costă doar 35 de dolari şi care seamănă foarte mult cu tableta de Internet a celor de la Apple, conform guardian.co.uk.

După ce constructorul de automobile indian Tata Motors a lansat cel mai ieftin automobil din lume -Nano- joi, Kapil Sibal, ministrul indian al resurselor umane şi dezoltării, a prezentat prototipul celui mai ieftin laptop din lume.

Laptopul care este mai degrabă o tabletă de Internet va rula un sistem de operare Linux şi va fi folosit iniţial de 110 milioane de copii indieni.

Dispozitivul va avea un ecran sensibil la atingere, o memorie RAM de 2 GB, conectivitate Wi-Fi, mai multe porturi USB şi va putea fi încărcat şi de la soare.

În anul 2005, Nicholas Negroponte, co-fondatorul MIT Media Lab, a prezentat un prototip de laptop de 100 de dolari, destinat copiilor. India a respins acest proiect considerându-l ca fiind prea scump şi s-a angajat într-un efort pentru dezvoltarea unui laptop mai ieftin.

Dispozitivul indienilor va intra în producţie până în anul  2011. Analiştii estimează că mai mult de 62 de milioane de PC-uri vor fi vândute anul acesta în India.

SURSA: guardian.co.uk