Afganistanul, în pragul unui război civil? Șeful Statului Major al SUA avertizează

Declarația respectivă a fost făcută într-un interviu pentru postul american Fox News de la Baza Aeriană Ramstein din Germania, potrivit informațiilor transmise de dpa-international.com

„Armata mea apreciază că… există condiţiile pentru declanşarea unui război civil. Nu ştiu dacă talibanii vor fi în stare să-şi consolideze puterea şi să-şi impună guvernarea”, a declarat generalul american.

Există riscul ca grupările teroriste să profite de lipsa de putere din Afganistan

Mai mult, Milley a avertizat că există riscul ca grupările teroriste să profite de lipsa de putere din Afganistan. Există temerea că reţeaua Al Qaida se va regrupa, că Stat Islamic îşi va extinde influenţa şi că „o pleiadă întreagă de grupări teroriste” va prolifera, a mai spus acesta.

„Vom putea vedea o recrudescenţă a terorismului din acea regiune în general în următoarele 12, 24, 36 de luni. Şi noi o vom monitoriza”, a completat generalul din SUA, potrivit sursei menționate.

Mama unui soldat american, despre tragediile din Afganistan

Recent, mama unui soldat american care a fost ucis în atacul ISIS-K a transmis un mesaj sfâșietor pentru președintele SUA, reacționând astfel la decesele din Afganistan.

Este vorba despre Shana Chappel, mama unui soldatului american Kareem M. Nikoui. Aceasta l-a sfâșiat pe președintele Joe Biden într-o postare pe social media pentru reacția sa insensibilă din momentul întâlnirii dintre cei doi, conform informațiilor transmise de foxnews.com

Astfel, aceasta a spus că Joe Biden a încercat să vorbescă mai mult despre fiul său decedat, fostul procuror general al statului Delaware, Joseph „Beau” Biden III, decât despre fiul ei. Amintim că fiul președintelui, care a murit în 2015 la vârsta de 46 de ani, a luptat alături de armata SUA în Irak și s-a stins din viață din cauza unei forme agresive de cancer la creier.

„Domnule președinte Biden, acest mesaj este pentru tine. Știu că fața mea s-a gravat în creierul tău. Ai încercat să mă întrerupi și să-mi spui povestea înduioșătoare a fiului tău, dar a trebuit să-ți spun: asta nu este despre tine, așa că nu o face să fie despre tine! Apoi mi-ai spus că vrei să știu că înțelegi cum mă simt, iar eu îți spun că nu ști cu mă simt și că nu ai dreptul să îmi spui cum te simți tu! Apoi ți-ai dat ochii peste cap ca și cum te enervam, iar eu ți-am spus că singurul motiv pentru care vorbesc cu tine este respectul față de fiul meu”, a scris Shana pe o rețea socială.

„Apropo, în timp ce fiul meu și restul eroilor doborâți în acel atac erau scoși din avion, te-am văzut cum, fără niciun pic de respect, îți verificai constant ceasul. Ce naiba era atât de important încât trebuia să verifici ora?! Nu ești o persoană specială, Biden! America te urăște!”.

Sursă foto: Dreamstime