Operatorul de transport de marfă a înregistrat şi o creştere a volumului de marfă transportat cu 13% (de la 12,6 milioane tone transportate în primul semestru 2013 la 13,63 milioane tone în semestrul I 2014). Datorită creşterii acestor indicatori, societatea anunţă o reducere a pierderilor financiare cu 79% faţă de perioada similară a anului 2013 .

Potrivit acelorași date, rezultatele pozitive înregistrate în perioada ianuarie-iunie 2014 vor fi consolidate şi ca urmare a implementării Programului de Restructurare şi Reorganizare, proces aflat la final şi care a vizat atât reorganizarea activităţii societăţii, în funcţie de noile cerinţe ale pieţei dar şi o adaptare a numărului  de personal la nivelul de activitate curent.

În prezent, CFR Marfă este lider pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din România, cu o cotă de piaţă de 58,5% pentru mărfuri transportate în primul trimestru al anului 2014, în creştere de la 55,6 % cât a deţinut din piaţa transportului feroviar de marfă din România la nivelul primului trimestru al anului 2013.