Adeplast a livrat anul trecut 1,2 milioane de metri cubi de polistiren, echivalentul a 12 milioane de metri pătraţi de termosistem.

„Considerăm că anul 2016 a fost unul extrem de bun pentru Adeplast și pentru zona construcțiilor, în general. Iar dacă nu vor interveni schimbări majore în plan politico-economic, 2017 se poate înscrie pe același traseu”, a declarat Marcel Bărbuț, proprietarul companiei.

Adeplast a rulat la export afaceri de 4 mil. euro, în creştere cu 36% faţă de anul anterior. Cele mai mari volume au fost înregistrate în Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, acestora li se adaugă pieţele din Austria, Germania, Marea Britanie şi Grecia.

Producătorul a mai anunţat vânzări peste aşteptări, de 47% în volume, la produsele hidroizolante, o gamă nouă introdusă în portofoliul companiei. Marcel Bărbuţ spune că a vândut de patru ori mai multă vată minerală pentru termosistem decât în 2015.

La nivel național, zonele care au funcționat cel mai bine sunt Muntenia (cu București), Moldova și Transilvania.

Compania îşi desfăşoară activitatea pe trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti şi Roman. Capacitatea anuală de producţie a unităţii din Oradea este de 250.000 de tone de adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 de metri cubi de polistiren expandat. La Ploieşti, compania are o fabrică de adezivi şi mortare cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat de peste un milion de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi şi una de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 de tone/an. Pe platforma de la Roman se pot produce anual 450.000 de tone de adezivi şi mortare uscate şi 700.000 de metri cubi de polistiren expandat.