Rezultatul operaţional consolidat (EBIT), după şase luni, a ajuns la 151,1 milioane euro, aproape de valoarea anului precedent, când s-a situat la 154 milioane euro. 

'În al doilea trimestru al exerciţiului financiar 2015/2016 afacerea noastră s-a dezvoltat într-un mod foarte îmbucurător. Cifra de afaceri şi veniturile au depăşit semnificativ valorile din anul precedent. Am obţinut această creştere în toată reţeaua noastră de locaţii din Europa. În cele mai multe ţări continuăm să creştem mai mult decât piaţa de bricolaj şi, de asemenea, să ne majorăm cota de piaţă', a declarat Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding AG. 

În Germania cifra de afaceri raportată la suprafaţă a crescut cumulat cu 0,6 procente, după un salt de 8,9 procente în perioada similară a anului precedent. Cifrele de afaceri raportate la suprafaţă şi la efectele variaţiei cursului de schimb valutar în restul Europei au înregistrat în prima jumătate a exerciţiului financiar 2015/2016, cu o creştere de 2,3 procente, o dinamică mai puternică decât la nivel naţional. 

Componenta internaţională a cifrei de afaceri a subconcernului Hornbach Baumarkt AG a fost în final de 42,3 procente. 

Veniturile grupului Hornbach au avut o evoluţie pozitivă în prima jumătate a anului. Rezultatul operaţional consolidat (EBIT), a atins 151,1 milioane euro, şi a fost cu doar 1,9 procente, respectiv 2,9 milioane euro, mai mic decât valoarea anului precedent, care a fost de 154 milioane euro, după ce diferenţa în primul trimestru fusese de 11,4 milioane euro, se precizează în comunicatul remis AGERPRES. 

Pentru întreg exerciţiu financiar 2015/2016, conducerea Hornbach Holding AG urmăreşte pentru concern atingerea unei creşteri a cifrei de afaceri cu circa 5 procente, precum şi o cifră EBIT apropiată de nivelul exerciţiului financiar 2014/2015. 

Acţionarii societăţii au decis, cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării generale ordinare din data de 9 iulie 2015, iar în cadrul Adunării speciale a acţionarilor care deţin acţiuni preferenţiale din data de 10 iulie 2015 cu o majoritate de 99%, schimbarea Hornbach Holding AG în forma juridică a unei societăţi în comandită pe acţiuni (KGaA). 

În urma modificării formei juridice, societatea va purta denumirea de Hornbach Holding AG & Co. KGaA. Înregistrarea modificării formei juridice în Registrul Comerţului şi cotarea ulterioară la Bursă a acţiunilor nominale KGaA este planificată să aibă loc în octombrie 2015. 

Hornbach este o companie multinaţională care a înregistrat în exerciţiul financiar 2014/2015 o cifră de afaceri netă de peste 3,5 miliarde de euro, în creştere cu 6% comparativ cu perioada anterioară. Fondată în anul 1877, Hornbach este companie din domeniul construcţiilor şi grădinăritului cu o istorie de 5 generaţii, concernul deţinând 150 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România). 

Sursa: Agerpres