Membră a grupului spaniol Dupen, cu o experienţă de peste 40 de ani în fabricarea mobilierului de dormitor, Kamasdu se află în plină expansiune teritorială internaţională.

Investiţia necesară pentru deschiderea unei unităţi Kamasdu se compune din taxa de intrare în reţeaua de franciză (18.000 de euro per unitate), la care se adaugă alte categorii de costuri relevante, precum stocul iniţial de marfă (100.000 de euro), amenajarea spaţiului şi mobilierul (circa 15.000 de euro), sistemul de gestiune computerizată (5.000 de euro). Suma totală necesară se ridică la circa 140.000 de euro. La o suprafaţă de 100 mp, volumul estimat al vânzărilor este de aproximativ 230.000 de euro pe an, investitorul putând amortiza investiţia iniţială în maxim doi ani. Suprafaţa recomandată unei unităţi este de aproximativ 100 de metri pătraţi, iar localizarea se va face în centrele comerciale din marile oraşe ale ţării. Contractul de franciză se încheie pe o perioadă de cinci ani şi nu prevede redevenţe.

Pentru o bună vizibilitate a conceptului la nivel naţional, viitorul partener francizat Kamasdu trebuie să investească anual 2.5% din volumul vânzărilor în marketing şi publicitate.

Concept de talie internaţională, Kamasdu s-a născut din necesitatea clienţilor spanioli de a găsi magazine dedicate mobilierului de dormitor şi alte produse complementare, alături de decoraţiuni interioare care să satisfacă o gamă cât mai variată de necesităţi. Odată cu cererea şi succesul înregistrat pe piaţa spaniolă de stilul Kamasdu, proiectul devine disponibil şi in sistem de franciză. Magazinele Kamasdu sunt spaţii deschise unde se combină lumini, culori, diferite moduri de prezentare a produselor pentru a crea sentimentul de „acasă“ tuturor clienţilor, filozofia companiei fiind de a oferi consumatorilor săi finali, direct din fabrică, o gamă diverisificată de produse relaţionate cu odihna. Raportul calitate-pret este cel care face ca, odată intrat în magazinele Kamasdu, clientul să îşi dorească să revină pentru noi idei de decorare a interiorului camerei sale.