Operatorul aerian Ryanair a anunţat ieri că va închide baza de la Timişoara începând cu 25 martie anul acesta din cauza performanţelor comerciale slabe. Două rute către Milano şi Bucureşti vor continua să funcţioneze pe timpul verii acestui an.

„Regretăm că regiunea de vest a României nu a reușit să fie suficient de atractivă pentru potențialii turiști străini, iar destinații precum Berlin sau Dusseldorf de exemplu, să nu fie destinații de interes pentru locuitorii din Banat“, se arată într-un comunicat de presă al administrației aeroportului.

Pentru Aeroportul Timișoara este o pierdere faptul că două destinații nu se vor mai regăsi în programul de vară, respectiv Dusselodorf și Berlin, însă aceste curse nu au reușit să asigure un ”grad de încărcare” în avion mai mare de 70%, se mai precizează în comunicat.

Destinațiile Londra, Frankfurt și Bruxelles la care compania Ryanair va renunța sunt operate și de alte companii aeriene (Londra și Bruxelles de compania Wizzair, Frankfurt Hahn de Wizzair și Frankfurt am Main de compania Lufthansa).

Destinațiile București și Milano-Bergamo vor fi în continuare operate și de compania aeriană Ryanair (în paralel cu compania Tarom pentru București, și Wizazair – pentru Milano-Bergamo).

„Dorim să îi asigurăm pe pasageri că purtăm constant discuții cu operatori aerieni pentru a identifica rute aeriene eficiente din Timișoara, dar considerăm că este necesară o implicare mai susținută a operatorilor de turism locali, a instituțiilor publice locale, a operatorilor de evenimente culturale, sportive și muzicale, pentru a face atractivă regiunea Banat și în consecință să fie disponibile mai multe zboruri, spre destinații cât mai diferite și mai mulți pasageri“, mai precizează administratorii aeroportului.

Baza Ryanair de la Timişoara este prima deschisă de companie în România, în 1 septembrie 2016.