Reprezentanții TAROM au anunțat inaugurarea unei noi platforme de parcare a aeronavelor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Compania a mai anunțat că inaugurarea a fost făcută de către aeronava Boeing 737-800, deținută de TAROM.

„Cu amintirile plăcute ale fiecărui moment special pe care l-am sărbătorit împreună cu prietenii noștri de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, ne onorează să inaugurăm încă o platformă nouă pusă la dispoziția companiilor aeriene de către AIHCB”, au declarat reprezentanții companiei.

Momentul a fost marcat cu salutul tunurilor de apă

Reprezentanții companiei au mai precizat că momentul a fost marcat cu salutul tunurilor de apă, un semn folosit în momente importante pe aeroporturile din toată lumea.

Mai mult, salutul tunurilor de apă reprezintă și un moment simbolic și tradițional pentru aviație.

„Suntem siguri că a fost un moment inedit inclusiv pentru pasagerii TAROM care se aflau la bordul aeronavei în momentul trecerii prin poarta de apă”, au mai declarat reprezentanții echipei TAROM.

Investiția a costat peste 20.000.000 de lei

15.865 de metri pătrați sunt dedicați noului spațiu de parcare pentru avioane, a cărui finalizare a costat 21.471.180 de lei (inclusiv TVA).

Investiția a inclus construcția a patru spații de parcare pentru aeronave de cod C (Boeing B737, Airbus A320 sau aeronave de tip similar) cu o suprafață totală de peste 16.000 de metri pătrați, pe lângă dotările necesare pentru operarea acestora.

Lucrările începuseră inițial în martie 2019

Contractul a fost anulat deoarece antreprenorul nu a respectat prevederile contractuale privind data de finalizare a lucrărilor după ce acestea au început pentru prima dată la 18 martie 2019.

În urma demarării unei noi proceduri de achiziție publică și a pregătirii cunoștințelor tehnice și a documentației necesare, lucrările la acest obiectiv de investiții au fost reluate la 8 septembrie 2022. La 17 mai 2023, a început oficial procesul de recepție a lucrărilor de extindere.

După ce a sosit din capitala Franței, Paris, la ora 15:50, aeronava TAROM a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din București.