Aeroportul București-Sud, noua poartă de acces către Europa

Aeroportul București-Sud este proiectat să se ridice la sud de Capitală. Va lua viață printr-un parteneriat ce adună sub umbrela sa autorități locale și centrale specializate în acest domeniu.

Planurile indică o capacitate de peste 11 milioane de pasageri și o infrastructură capabilă să susțină transportul aerian a cel puțin 30.000 de tone de mărfuri.

Aceste detalii provin dintr-un studiu de fezabilitate recent întocmit de un consorțiu de experți de elită, recunoscuți la nivel mondial pentru expertiza lor în proiectarea și anticiparea nevoilor infrastructurii de transport aerian. Coordonarea acestui demers a fost asigurată de reprezentanții companiei SETEC din Franța.

Toate detaliile esențiale referitoare la această investiție de importanță crucială pentru București, mai ales în lumina aderării României la Spațiul Schengen aerian, vor fi comunicate vineri de către Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferințe.

Daniel Băluță
Daniel Băluță (SURSA FOTO: Facebook, Daniel Băluță)

La acest eveniment vor fi prezenți Gabriela Firea – senator, Ștefan-Radu Oprea – ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Mîndrescu – secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, reprezentanți ai companiei franceze SETEC, precum și oficiali ai Ambasadei Republicii Franceze la București.

Gabriela Firea
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea
Stefan-Radu Oprea
SURSA FOTO: Facebook, Stefan Radu Oprea
Bogdan Mîndrescu
SURSA FOTO: Facebook, Bogdan Mîndrescu

Proiectul a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 4 din septembrie 2023

În septembrie 2023, Consiliul Local al Sectorului 4 a dat undă verde pentru o asociere între cele două entități administrative, în scopul finanțării și realizării în comun a unui proiect de investiții de o importanță deosebită pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucureștiului.

Aeroportul ce va fi edificat în această zonă va fi de nivel internațional. Va depăși în dimensiuni chiar și cel mai recent aeroport construit în România, cel de la Brașov.

Va servi un număr extins de județe, cu o populație mai numeroasă. Va fi conceput cu terminale destinate atât pasagerilor, cât și transportului de mărfuri, dat fiind că Aeroportul Otopeni se confruntă cu o suprasolicitare pe ambele segmente în prezent.

Conferinţa de presă ce va fi susţinută de primarul Sectorului 4 este programată pentru vineri, 17 mai 2024, ora 12:00, la sediul Romaero de pe Bulevardul Ficusului nr. 44, Sector 1, București.