Prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii aeroportuare a aeroportului Băneasa a fost finalizată în luna decembrie 2011, prin reabilitarea şi modernizarea Terminalului de Aviaţie Generală („Corp C”), la cele mai înalte standarde internaţionale de calitate, siguranţă şi confort, se menţionează într-un comunicat remis de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Conform sursei citate, etapa următoare a acestui program iniţiat de administraţia aeroportuară prevede modernizarea celorlalte trei corpuri de clădire ale AIBB AV (Rotonda, „A” şi „B”), utilizate în prezent pentru procesarea traficului low-cost.

“În faza preliminară  a acestei etape a fost efectuată o expertiză tehnică a celor trei corpuri de clădire, finalizată în februarie 2012, în urma căreia a rezultat încadrarea acestora în clasa de risc seismic 1. În consecinţă, au fost luate o serie de măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv anunţarea autorităţilor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Capitalei, Inspectoratul de Stat în Construcţii)  precum şi demararea procesului de consolidare”, se arat[ ]n comunicat.

Astfel, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, administratorul aeroportului, a adoptat, conform legislaţiei în vigoare, un plan de intervenţie care include, pe lângă lucrările de consolidare (realizarea de pereţi din beton armat, cămăşuire stâlpi, etc) şi alte lucrări necesare conservării corpurilor de clădirile şi aducerii lor la aspectul iniţial al monumentului istoric (lucrări la faţade, tâmplărie, termoizolaţiii, terase, acoperiş rotondă). 

Pentru acordarea contractelor de proiectare şi execuţie ale lucrărilor de intervenţie asupra celor trei corpuri de clădire ale AIBB AV va fi demarată în scurt timp procedura de licitaţie publică, se mai precizează în comunicat.