Aeroportul Internaţional Bucureşti „Aurel Vlaicu” din Băneasa intenţionează să cumpere un echipament pentru îndepărtarea păsărilor din zona de siguranţă a pistei de decolare-aterizare, valoarea estimativă a contractului fiind de 3 milioane de lei, fără TVA. Contractul va avea o durată de şase luni de la data semnării şi va fi finanţat din sursele proprii ale aeroportului.

Echipamentul trebuie, printre altele, să funcţioneze în mod continuu, să nu producă zgomot sau substanţe, să opereze eficient la temperaturi între -20 şi +55 de grade Celsius şi să permită controlul de la distanţă al acestuia prin reţeua wireless.

Ofertele vor fi deschise la 24 noiembrie, criteriul de atribuire ţinând cont în proporţie de 80% de preţ, 15% perioada de garanţie acordată, care trebuie să fie de minim un an şi de 5% de termenul de livrare şi instalare.

Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni foloseşte pentru îndepărtarea păsărilor din perimetrul aeroportuar doi câini din rasa Border Collie, în baza unui contract de 1,6 milioane de lei încheiat la începutul anului.

SURSA: Mediafax