AEGON, una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata si de pensii din lume si Banca Transilvania semneaza azi un acord pentru infiintarea unei companii de pensii private in Romania. Compania mixta, in care fiecare dintre cei doi asociati va detine 50% din capital, va fi lansata in vara acestui an, anticipand introducerea sistemului obligatoriu de pensii private incepand cu 2008, conform unui comunicat trimis Bursei de Valori Bucuresti de catre Banca Transilvania.

 

In plus, AEGON va infiinta in Romania o companie de asigurari de viata, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse co-branded, prin intermediul celor peste 340 de unitati alebancii. Compania de pensii va avea sediul central in Cluj-Napoca.

 

“Preconizam cresteri peste medie in urmatorii ani, in regiunea Europei Centrale si de Est. Odata cu introducerea sistemului obligatoriu de pensii private, in anul 2008, AEGON doreste sa ofere clientilor din aceasta regiune atat asigurari de viata cat si solutii privind pensiile private”, declara Donald J. Shepard, director general si presedinte al Comitetului Executiv al AEGON N.V.

 

“Parteneriatul pe care ni l-am propus cu Banca Transilvania, alaturi de recenta noastra achizitie, o companie de gestionare de fonduri de pensii private din Polonia, va consolida semnificativ prezenta noastra pe piata de pensii din Europa Centrala si de Est”, spune Dr. Gábor Kepecs, director general AEGON, Europa Centrala si de Est, care va coordona din partea companiei olandeze, demararea activitatii noii companii mixte.

 

In cursul acestui an, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, AEGON si Banca Transilvania intentioneaza sa incheie acorduri finale cu privire la acest parteneriat. 

Sursa: Capital 19 Ianuarie 2007