În Bucureşti, se înregistrează zilnic pierderi semnificative de apă potabilă din cauza uzurii avansate a conductelor şi a echipamentelor de pompare.

Vechi de când era bunica fată, aceste instalaţii trec şi prin casa ta. Iar dacă stai de ceva timp la bloc, sigur ţi s-a întâmplat măcar odată să constaţi aceste pierderi de apă …pe covorul nou din sufragerie.

Indiferent dacă a fost o problemă la instalaţie sau ai uitat un robinet deschis, risipa de apă te costă mai mult decât înregistrează apometrele. Mihai Stănescu, instalator la datorie într-un bloc din sectorul 1, ne împărtăşeşte din experienţa zilnică: “Cel puţin un perete e distrus în cazul unei scurgeri de apă. Şi dacă nu se opreşte la timp, curge până jos. Acum de exemplu, de la o toaletă stricată la etajul 6 s-a dus apa până la parter.” Cine plăteşte pentru toate astea?, am întrebat …retoric.

Instalatorul, oricât de priceput, n-a putut să ne spună. N-am mai pus alte întrebări, pe scară deja se auzeau vecinii certându-se.

Cine plăteşte deci? Tot ce-ţi putem spune este ce trebuie să faci ca să nu plăteşti tu: asigură-ţi casa!

Poliţele pentru locuinţe Groupama Asigurări sunt variate şi flexibile şi îţi scot din casă riscurile de inundaţii, incendii, fenomene naturale, cutremure, accidente aviatice şi rutiere, furturi sau vandalism.

Groupama Asigurări este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internaţionale de asigurări şi servicii financiare, cu 16 milioane de clienţi în 14 ţări din toată lumea. În România, a luat naştere prin fuziunea Asiban şi BT Asigurări şi are deja o reţea de peste 300 de agenţii şi puncte de lucru prin care asigură tot ce contează pentru tine.

Deci… ai închis apa? Dar vecinii tăi?