Adriean Videanu este de părere că Guvernul poate reduce contribuţiile sociale  cu 3,4%, dar corelat cu creşterea salariului minim la 820 de lei şi că aceasta ar fi o măsură cu efect zero pe bugetul consolidat. "Nu strică echilibrul bugetar al României. Noi am prezentat demult această variantă şi dacă Guvernul este interesat putem să-i punem la dispoziţie toate calculele noastre", a declarat fostul ministru al Economiei.

Videanu a subliniat că măsura reducerii CAS nu se poate face decât în tandem cu creşterea salariului minim pentru a nu strica echilibrul bugetar al ţării.

"Creşterea salariului minim la 820 de lei creşte baza de impozitare. Diminuezi şi parte din economia la gri din România, dar acest lucru îţi dă posibilitatea să reduci şi contribuţiile sociale, dar cota de reducere este 3,4% şi nu de 5%", a menţionat Adriean Videanu.

Adriean Videanu a explicat de ce guvernele PDL nu au aplicat măsura creşterii salariului minim: "poate condiţiile legate de echilibrul bugetar au determinat alte priorităţi’.’Nu a fost uşor să-i tai omului salariu cu 25%, nu a fost uşor să majorezi TVA-ul cu 25%, dar aceste lucruri au dus la stabilitatea acestei ţări şi ar fi dramatic acum prin lipsă de stabilitate politică să se distrugă stabilitatea ţării", a mai declarat fostul ministru al Economiei.