"În presă s-a discutat mult, s-a vorbit chiar despre faptul că BNR ar fi la baza acestei decizii luate în Palatul Cotroceni. Știți bine că la BNR a fost miercuri o dezbatere pe o temă istorică la care a participat și președintele României. Cu această ocazie, au luat cuvântul președintele României și guvernatorul BNR", a spus Vasilescu, potrivit Digi24.ro.

"Președintele s-a referit la Codul fiscal. Dacă sunteți atenți la cuvântarea guvernatorului, veți vedea că expresia Cod fiscal nu apare niciodată în discursul domniei sale. Apare nevoia de un echilibru fiscal, de echilibru în politici fiscale. Sunt patru politici care trebuie să se potențeze reciproc. Mă refer la politica monetară, politica fiscală, politica salarială și politica de restructurări. Ce vreau să sublinez în legătură cu această disputa politică, BNR nu își propune și nici legea nu îi dă voie, să fie arbitru între autoritățile statului. Din această cauză nici nu se amestecă", a adăugat consilierul şefului BNR.

Vasilescu a subliniat că "legea e clară acum", precizănd că "din moment ce președintele nu a promulgat Codul fiscal, el se întoarce la Parlament și Parlamentul trebuie să stabilească pașii de urmat".