Raportul Speroni a fost votat azi în plenul Parlamentului European. Așa cum era de așteptat a fost un vot covârşitor în favoarea ridicării imunităţii deputatului român.

Potrivit TVR, documentul întocmit de Francesco Speroni recomanda ridicarea imunităţii eurodeputatului român.

Speroni a precizat săptămâna trecută că a analizat argumentele pro şi contra din dosar şi în concluzie recomandă ridicarea imunităţii parlamentare de care beneficiază Adrian Severin, cu precizarea că se exclude restricţionarea libertăţii personale.

Ministerul Justiţiei a transmis, la 5 aprilie, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imunăţii europarlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Severin a picat în plasa cu bani a ziariștilor "lobby-ști"

În 21 martie, în urma unor materiale audio video date publicităţii de ziarul britanic Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în Parlamentul European.

Sunday Times a scris că europarlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) şi Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobbyşti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar.