Este vorba despre ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a anunțat că îşi retrage demisia, subliind faptul că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Anunțul acestuia vine după ce surse din PNL au declarat pentru News.ro că ministrul Agriculturii îşi va revalua demisia din funcţie. Amintim faptul că ministrul a fost sustinătorul fostului lider PNL, Ludovic Orban, și şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, după Congresul PNL.

Astfel, Adrian Oros a confirmat pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem. El a subliniat faptul că această criză politică nu trebuie să îi afecteze și pe fermieri, în special în situația actuală.

”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros.

De ce a demisionat Adrian Oros 

Amintim faptul că pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie. El declara atunci că motivul principal îl reprezintă atitudinea premierului Florin Cîțu în fața agriculturii, el având alte priorități.

„Premierul Florin Cîţu nu consideră că agricultura este un domeniu prioritar şi cel mai bine este să părăseşti echipa în care nu te mai regăseşti, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la sediul ministerului.

Jurnaliștii l-au mai întrebat pe acesta dacă Ludovic Orban l-a îndemnat să-şi dea demisia, iar Oros a negat acest lucru. El declara atunci că au existat într-adevăr discuții cu fostul lider PNL legate de această demisie, însă decizia a luat-o singur.

Totodată, el mai declara atunci că a realizat că nu este nicio șansă de schimbare la nivel guvernamental, motiv pentru care singura soluția este să părăsească echipa.

Tot atunci, în cadrul declarațiilor făcute, Adrian Oros mai preciza că pugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. Potrivit acestuia, la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, lucru care denotă lipsa de interes a premierului Florin Cîțu pentru acest domeniu.