Adrian Năstase a comentat pe blogul său cazul Caracal, declarându-se suprins că nu s-au întâmplat trei lucruri extrem de importante.

„M-am întors în București. Temele la știri sunt cam aceleași. „Situația” la Caracal se răstoarnă, se pare, în fiecare zi. O zi stă în picioare apoi, hop, „răsturnare de situație”. În ziua următoare, din nou, „răsturnare de situație”. O zi, „situația” stă în cap și apoi, ce să vezi, „răsturnare de situație”, a spus Năstase.

El a susținut că s-ar fi așteptat să se întămple trei lucruri. Primul se referă la autorități, care ar fi trebuit să tragă concluzii politice și normative, adoptând măsuri legislative radicale printr-o schimbare de politică penală.

A doua măsură vizează instituțiile care investighează, să investigheze în liniște și periodic să facă declarații pentru presă.

Un alt aspect se referă la cei care dau informații „pe surse” în cazul Caracal,  generând psihoză colectivă. Aceștia ar trebui, potrivit lui Năstase, să fie dați afară din poliție, procuratură, etc.

„Apoi să ne concentrăm pe dezbateri legate de educație, sănătate, infrastructură, Brexit, eventual Orientul Mijlociu, Asia și ce se mai intâmplă prin lume…”, a scris, miercuri, Adrian Năstase pe blogul său.