Avocatul a spus că, după calculele apărării, Comisia de eliberări condiţionate a penitenciarului ar putea să se întrunească pentru discutarea situaţiei lui Năstase în ianuarie 2013 şi acesta ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul acelei luni.

"Vrem ca până la sfârşitul lunii ianuarie să fie acasă", a adăugat avocatul. Potrivit acestuia, Comisia de eliberări condiţionate din penitenciarul unde este încarcerat Adrian Năstase nu trebuie sesizată în sensul analizării perioadelor de detenţie, aceasta fiind o funcţie pe care comisia o are. Cazacu a precizat că această comisie se va autosesiza atunci când termenul pentru luarea în discuţie a eliberării condiţionate a lui Năstase se va împlini.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Avocatul a mai spus că Adrian Năstase a desfăşurat activităţi intelectuale în penitenciar şi nu a creat probleme, adăugând că dacă toate lucrurile decurg normal, Năstase ar putea fi liber, conform procedurilor, până la sfârşitul lunii ianuarie 2013, scrie mediafax.ro.

Întrebat dacă Adrian Năstase va solicita să beneficieze de cele 24 de ore permise de lege pentru a putea fi alături de familie în perioada sărbătorilor de iarnă, avocatul a spus că fostul premier nu va cere acest lucru şi va rămâne în penitenciar, urmând să fie vizitat de familie.

"Adrian Năstase nu va cere să fie lăsat să petreacă sărbătorile alături de familie"
, a precizat avocatul Ion Cazacu.