Membrii UNSAR l-au ales pe Adrian Marin (director general al Generali România) în funcţia de preşedinte al Uniunii, iar pe Marius Popescu (director general al NN Asigurări de Viaţă) vicepreşedinte.
În cei 20 de ani petrecuţi în Grupul Generali, Adrian Marin a deţinut multiple poziţii manageriale: director Asigurări Generale (2007 – 2008), director executiv – membru în Directorat (2008 – 2011), preşedinte al Directoratului (începând cu 2011), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Generali Pensii (începând cu 2016). Adrian Marin a urmat numeroase cursuri internaţionale de specializare în asigurări şi leadership şi a fost membru în Comitetul Strategic al Insurance Europe între 2013 şi 2014, se arată într-un comunicat al Uniunii.

Marius Popescu este la cel de-al treilea mandat ca vicepreşedinte al UNSAR, fiind responsabil, în cadrul Uniunii, de secţiunile de Asigurări de Viaţă şi Sănătate şi Comisia de Solvabilitate II. În cei 11 ani petrecuţi în cadrul Grupului NN, a deţinut multiple poziţii manageriale: manager de investiţii (2005 – 2008), director general al NN Investment Partners (2008 – 2010), director general al NN Pensii (2010 – 2013), director general al NN Asigurări de Viaţă (începând cu 2013). Marius Popescu este absolventul unui masterat la Universitatea Saint Mary's din Canada, studii completate de numeroase certificări internaţionale în domeniul financiar, printre care şi titlul de CFA.
În cadrul Adunării Generale a fost stabilită prin vot şi noua componenţă a Comitetului de Direcţie al UNSAR, structură care asigură activitatea operaţională a Uniunii şi care este responsabilă cu transpunerea în practică a hotărârilor Adunării Generale. Alături de Generali România şi NN Asigurări de Viaţă, din Comitetul de Direcţie vor face parte societăţile Allianz-Ţiriac, Credit Europe Asigurări, Grawe România, Omniasig şi Uniqa Asigurări.
"Am decis să ne asumăm responsabilitatea preşedinţiei UNSAR într-un context foarte dificil pentru piaţa de asigurări din România. Alături de colegii din companiile alese în Comitetul de Direcţie, ne vom canaliza eforturile pentru demararea şi continuarea unor proiecte utile şi relevante atât pentru clienţi şi membrii Uniunii, cât şi pentru piaţa de asigurări în ansamblu. UNSAR, prin efortul comun al tuturor membrilor săi, trebuie să îşi asume rolul de principal partener de dialog al instituţiilor statului în ceea ce priveşte procesele de reglementare a domeniului asigurărilor. Principalele obiective ale Uniunii trebuie să fie predictibilitatea pieţei, recăpătarea încrederii clienţilor şi creşterea nivelului educaţiei financiare", a declarat preşedintele UNSAR, Adrian Marin.
Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România – reprezintă 23 de companii de profil, care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări.